NDO en inspectie

Heb jij een afgeronde technische MBO-, HBO- of WO-opleiding die je kunt gebruiken binnen de QA/QC, NDO en inspectie? Ben jij iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je dat ze jouw perfectionisme als een pluspunt zien? Dan is deze markt zeker een aanrader. Dit is het specialisme van QQ. Heb jij al ervaring in deze wereld? Dan bespreken wij graag onze mogelijkheden tot samenwerking.

Quality LinQ bemiddelt professionals in de QA/QC, inspectie en materiaalonderzoek

Quality LinQ onderscheidt zich in het bijzonder door specialisten te bemiddelen binnen QA/QC, inspectie en materiaalonderzoek.

QA/QC’ers  zorgen ervoor dat de kwaliteit niet ten koste gaat van de kwantiteit. De kwaliteithandhavers staan er bekend om dat ze volgens afgesproken normen binnenkomende- en uitgaande producten met het volledige productieproces controleren.

U kunt onze QA/QC specialisten vinden in alle beschreven vakgebieden.

Binnen de inspectie richten wij ons op inspecteurs (IKT) die de kwaliteit- en veiligheid van drukapparatuur waarborgen. Deze mensen zijn veelal binnen de industrie werkzaam.

Een ander onderdeel binnen de inspectiewereld is het zogenoemde niet-destructief onderzoek (NDO). Daarbij worden onderzoekstechnieken (bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek) gehanteerd die het object niet beschadigen en die toch een goede indruk geven van de kwaliteit van het materiaal.

Destructief onderzoek (DO) staat daar tegenover. Dat meet onder meer bij welke kracht een object bezwijkt. In tegenstelling tot DO, kan NDO op het gehele object plaatsvinden.

De voornaamste reden dat onze vakmensen werken binnen deze wereld is om er voor te zorgen dat hun bedrijven zo min mogelijk materialistische schade of claims krijgen. En belangrijker nog de veiligheid van mensenlevens zo goed als mogelijk te garanderen.